Danmark bipper 1. december

Hver anden røgalarm er uden strøm! Test din røgalarm og vind et brandsikringskursus.

Rigtig mange af os har en røgalarm, men er du egentligt klar over om din røgalarm virker?

nyt-cover-dk-bipper

Stearinlys og ild i brændeovnen er noget vi alle sammen godt kan lide, når temperaturen falder udenfor og mørket sænker sig. Desværre er det sådan, at når juledekorationerne kommer frem, så stiger antallet af brande også.

Vi har lavet en række hjemmebesøg i forbindelse med brandforebyggende kampagner, og her oplever vi alt for ofte, at de røgalarmer, som folk har, er løbet tør for strøm, fortæller Forebyggelseschef Marcello Francati i Hovedstadens Beredskab. Derfor sætter Hovedstadens Beredskab fokus på vigtigheden af at have røgalarmer, der virker!

Gennem resten af november inviteres danske borgere til at deltage i arrangementet DANMARK BIPPER DEN 1. DECEMBER på Facebook. I løbet af måneden vil alle deltagere modtage informationer om faren ved røg, og om hvordan røgalar-mer der virker, kan redde liv.

Kampagnen kulminerer klokken 19:00 den 1. december, hvor det er nordisk røg-alarm dag, datoen er 1-1-2, og hvor alle deltagere i begivenheden opfordres til at sende videoer og billeder til Hovedstadens Beredskabs facebookside, der viser, hvordan de tester deres røgalarmer derhjemme. Alle der indsender en video og/eller billede er med i trækningen af et brandkursus for ti personer.

Med kampagnen håber Hovedstadens Beredskab på, at endnu flere danskere skaffer sig røgalarmer til deres hjem, og at de der har alarmer i forvejen, sikrer sig, at disse virker.

Kontakt til Hovedstadens Beredskab:

Forebyggelseschef Marcello Francati 26 88 29 16
Brandinspektør Tim Ole Simonsen 30 52 82 19