Redningsfartøjet HBR1 i havnen ved Islands Brygge

Beredskabets dag 2023: “Tryg ved vandet”

Søndag den 13. august indtager vi Ofelia Plads under temaet ”Tryg ved vandet” og fremviser hele redningsberedskabet til vands, og du har mulighed for at blive klogere på, hvordan du færdes sikkert på og ved vandet.

Det bliver med et helt særligt vand-tema, når vi søndag den 13. august afholdes årets Beredskabets dag på Ofelia Plads og fremviser hele redningsberedskabet til vands sammen med politiet, akutberedskabet, Søvværnet, Kystlivredderne, Marinehjemmeværnet, Københavns Kommune, By og Havn og en lang række andre myndigheder og aktører, som har fokus på sikkerheden ved vandet. I løbet af dagen viser vi flere store rednings-øvelser og forskellige scenarier med ulykker til vands, hvor man kan opleve livreddere, dykkere og andre aktører i redningskæden i aktion samt mange forskellige fartøjer, redningshelikopter, redningsbåde og meget mere.

– I vores område nyder vi godt af at være omgivet af vand, som giver mulighed for at bade, sejle, surfe og mange andre sjove aktiviteter. Men man skal huske at have respekt for det våde element. I løbet af året må vi flere gange rykke ud for at redde folk, som er kommet i nød til vands. Og med det stigende aktivitetsniveau i havnen og ved stranden er det vigtigt, at vi passer godt på både os selv og hinanden. Det sætter vi fokus på og giver mulighed for at få genopfrisket, hvordan man undgår at bringe sig selv og andre i fare, samt hvad man selv kan gøre, hvis uheldet er ude, siger Frank Trier Mikkelsen, operationschef i Hovedstadens Beredskab.

Arrangementet er åbent og gratis for alle og der vil være masser af aktiviteter for både børn og voksne, som kan komme helt tæt på og prøve kræfter med beredskabet samt lære førstehjælp og alle de gode måder at færdes trygt og sikkert ved vandet, havnen og stranden på.

 

Tid og sted

Søndag d. 13/8 Kl. 10.00-1400.

Ofelia Plads, Kvæsthusbroen, København.

GRATIS entré for alle.

 

Pressekontakt

For yderligere information og aftale om interview kan pressen kontakte:

Tim Simonsen, timsim@hbr.dk, tlf. 30528219.

Eller vagthavende operationschef, tlf. 24297503.