Ambulance set bagfra

Ekstra indsats for at fastholde ambulancereddere

Efter afgørelsen af ambulanceudbuddet skal Hovedstadens Beredskab ikke længere stå for ambulancetjeneste i Region Hovedstaden efter 1. februar 2023. Hovedstadens Beredskab sætter nu ekstra ind for at fastholde medarbejderne i hele kontraktperioden, så der fortsat kan være en sikker ambulancedrift i hovedstadsområdet.

I det meste af landet er ambulancetjenesten generelt presset grundet mangel på mandskab og højt arbejdspres. Det gælder også i hovedstadsområdet. Hovedstadens Beredskab har de sidste år forsøgt at imødegå udfordringen ved blandt andet at etablere stillinger, hvor man har kunne veksle mellem at være brandmand og ambulanceredder for dermed at være en mere attraktiv arbejdsplads. Samtidig har Hovedstadens Beredskab mere end fordoblet antallet af elever de seneste fem år.

Med tabet af ambulanceopgaven fra februar 2023 kræver det nu en ekstra indsats for Hovedstadens Beredskab at sikre nok folk på vagt.

”Siden sommer er vi desværre begyndt at miste reddere, og det presser vores drift. Opsigelserne hænger naturligt sammen med den usikkerhed og frustration, der kan opstå hos den enkelte medarbejder efter nyheden om, at vi ikke længere skal stå for ambulancekørsel fra 2023. Det er vi selvfølgelig nødt til at handle på”, fortæller ambulancechef Kenneth Gøtterup.

Siden 18. august 2021, hvor afgørelsen om ambulancekontrakten blev offentliggjort, har 16 reddere opsagt deres job i Hovedstadens Beredskab. Bekymringen er, at tallet stiger yderligere med en forholdsvis lang overdragelsesperiode på 17 måneder.

Hovedstadens Beredskab iværksætter derfor to initiativer for at fastholde ambulanceredderne i resten af kontraktperioden:

  • Medarbejdere, der både er uddannede brandfolk og ambulancereddere, garanteres ansættelse som brandmænd efter 1. februar 2023.
  • Ambulancereddere, der ikke allerede er uddannet brandfolk, bliver tilbudt branduddannelse i perioden frem til 1. februar 2023.

Alle ambulancereddere tilbydes derudover en frivillig virksomhedsoverdragelse fra 1. februar 2023.

Hovedstadens Beredskab er pt. i tæt dialog med Region Hovedstaden om at sikre en robust ambulancedrift – bl.a. om der er mulighed for en evt. tidligere opgaveoverdragelse for at skabe mere sikkerhed for medarbejderne.

”Med de nye tiltag og gennem dialogen med Region Hovedstaden håber vi at kunne skabe mere tryghed og holde fast i vores medarbejdere. Vi gør således alt, hvad vi kan for at sikre en god og forsvarlig ambulancetjeneste i resten af kontraktperioden, så borgerne i hovedstadsområdet fortsat kan være trygge i hverdagen og regne med at få hjælp, når der er brug for den”, understreger ambulancechef Kenneth Gøtterup.

For yderligere information, kontakt pressetalsmand Tim Ole Simonsen, 30 52 82 19 timsim@hbr.dk