Personer danser i farvet diskotekslys

Fokus på brandsikkerheden i nattelivet

Hovedstadens Beredskab vil i den kommende periode gennemføre en række brandsyn i nattelivet.

I lighed med tidligere år vil vi i de kommende uger besøge en række beværtninger i Hovedstadsområdet for at bidrage til, at nattelivet er sikkert for både gæster og medarbejdere. Mørke lokaler med høj musik, udsmykning på vægge og lofter, mangefarvet lys, røgmaskiner og mange mennesker, er alt sammen faktorer, som kan have indvirkning på en effektiv evakuering i tilfælde af brand.

God brandsikkerhed består af en sammenhæng af systemer og procedurer, og selv mindre nedbrud eller procedurefejl kan udgøre afgørende forskelle i situationer, hvor der er opstået brand og mange mennesker er samlet. Tidlig varsling og sikker evakuering er helt afgørende, og her kan forhold som udkoblede detektorer, blokerede flugtveje og for mange gæster, være faktorer som udgør forskellen på en sikker, eller en usikker bytur.

”Ligesom det er værterne i nattelivets opgave at sørge for en god stemning og kolde drikkevarer, er det også en kerneopgave at sikre gæsternes tryghed. Vi tager derfor ud for at sikre os, at brandsikkerheden bliver prioriteret lige så højt i nattelivet, som den øvrige sikkerhed man har fokus på eksempelvis med vagtpersonale o.lign.”, siger Helgi Bachmann, områdeleder i Hovedstadens Beredskab.

Ved vores besøg gennemgår vi blandt andet, om der er det antal gæster, som stedet er godkendt til, at personalet på stedet er instrueret i deres rolle ved en eventuel brand og evakuering, og ikke mindst at alle flugtveje er frie og ryddelige. Resultaterne af vores brandsyn i nattelivet vil blive offentliggjort her på hjemmesiden.