En brandmand i fuldt udstyr går med en brandslange i hånden

Mjølnerparken: Mød din lokale brandmand

Lørdag d. 11 november stiller vores brandmænd op til en spændende dag med masser af oplevelser for både store og små på Nørrebro i Mimersparken ved Mjølnerparken.

Området ligger tæt på Tomsgårdens Brandstation, og beboerne vil kunne møde de lokale brandmænd samt vores Ungdomsbrandkorps og Frivilligenhed til en masse spændende aktiviteter:

  • Lev dig ind i rollen som brandmand, når du kan prøve at slukke en mindre brand med brandslange.
  • Røgdykning for børn. De mindste i familien får en chance for at være røgdykker for en dag, når de prøver, hvordan det er at redde nogen ud af røgen i vores lille ‘brandhus’.
  • Hvilket udstyr har brandmændene med, når de rykker ud? Vores brandmænd og Frivilligenheden viser deres brandbiler frem, og der vil være rig mulighed for at få taget billeder med både brandmænd og brandbiler. Her fortæller brandmændene også, hvad de bruger alt det forskellige udstyr i brandbilerne til.
  • Hvordan ser der ud inden i en ambulance? Vores ambulancereddere viser ambulancen frem og viser udstyret, som de bruger til genoplivning, førstehjælp og behandling.
  • Ungdomsbrandkorpset på øvelse. Vores dygtige brandkadetter fra Ungdomsbrandkorpset viser, hvad de har lært i deres træning og står klar til at fortælle, hvordan det er at være brandkadet.
  • Brandsikkerhed for begyndere. Bliv skrevet op til at få installeret en røgalarm, og tal med vores folk fra forebyggende afdeling om, hvordan du kan brandsikre din bolig. De giver gode råd om, hvor din røgalarm skal placeres, flugtveje, og hvorfor det er en dårlig idé at opbevare ting på trappen.

SSP København kommer også, og Lejerbo sælger dürüm og sodavand, mens vi byder på en gratis kop kaffe eller kakao.

Hovedstadens Beredskab har fokus på den forebyggende indsats i socialt udsatte boligområder, hvor beboerne er særligt udsatte i forhold til brand og redningsulykker.

Som samfundsbærende institution vil vi gerne spille en aktiv rolle i forhold til at styrke tillid og relationer til beboerne. Herunder ønsker vi særligt at komme i dialog med de unge og udbrede respekten og forståelsen for beredskabet samt informere om de unges muligheder eksempelvis gennem vores Ungdomsbrandkorps og i jobbet som brandmand og ambulanceredder.

Praktisk information

Tid: Lørdag den 11. november kl. 13-16
Sted: Mimersparken ved den bemandede legeplads (Mjølnerparken 52).