Personer danser i farvet diskotekslys

Natklubber får uventet besøg af brandvæsenet

I forbindelse med genåbningen af hovedstadsområdets natklubber og spillesteder iværksætter Hovedstadens Beredskab en særlig indsats for brandsikkerheden.

Efter at være lukket ned i mange måneder har natklubber og spillesteder i september igen kunnet åbne dørene. Natklubber og spillesteder skal leve op til en række krav og regler til brandsikkerheden. I forbindelse med genåbningen af nattelivet har Hovedstadens Beredskab som brandmyndighed derfor stort fokus på, at brandsikkerheden er i orden.

– Det er vores indryk, at natklubber og spillesteder har meget forskellig fokus på brandsikkerheden. I begejstringen over at have fået lov til at åbne igen, vil vi derfor sikre os, at brandsikkerheden stadig er i fokus og helt i top. Det skal være trygt at gå i byen, og derfor har vi netop startet en særlig indsats, hvor vi vil opsøge, føre tilsyn og rådgive om, hvordan de på natklubberne og spillestederne kan gøre brandsikkerheden endnu bedre, siger Cecilie Lillelund, forebyggelseschef i Hovedstadens Beredskab.

Indsatsen fokuserer som udgangspunkt på brokvartererne og indre by i København, hvor ca. 40 natklubber og spillesteder vil få et uanmeldt besøg i løbet af de næste par måneder. Men det er ikke udelukket, at natklubber og spillesteder i Hovedstadens Beredskabs øvrige område kan få besøg. Tilsynet vil bestå i brandsyn og rådgivning om særlige risici og problematikker, som er kendetegnende for brandsikkerheden på natklubber og spillesteder. Det kan eksempelvis handle om frie og ryddelige flugtveje, at der er det antal gæster, som stedet er godkendt til og at personalet er instrueret i blandt andet stedets evakueringsplan.

PRESSEKONTAKT

Forebyggelseschef Cecilie Lillelund
Hovedstadens Beredskab
Tlf.: 21805391