To beredskabsfolk overværer fyrværkeri nytårsaften

Travlt nytår for Hovedstadens Beredskab

Nytårsaften blev travlt og desværre præget af en række alvorlige hændelser i Hovedstaden.

Grundet det relativ milde vejr, var der mange mennesker på gaden og rigtig meget nytårskrudt blev brændt af.

Som tidligere år er nytårsdøgnet det travleste for Hovedstadens Beredskab, med rigtig mange mindre hændelser i form af bål på gaden, ild i containere og ild i biler.

Antallet af brandudrykninger var i år højere end sidste nytår i Hovedstaden.

Udover disse mindre hændelser, har Hovedstadens Beredskab håndteret flere meldinger om ild i lejligheder og ild i 2 villaer i Valby. En brand på en altan bredte sig til flere altaner og lejligheder på Nørrebro og i Valby blev 2 villaer kraftigt brandskadet.

 ”Vi har desværre i år oplevet en stigende tendens til at man skyder fyrværkeri mod bygninger”, fortæller operationschef Tim Ole Simonsen, fra Hovedstadens Beredskab. ”Det dybt uforsvarligt og har desværre medført skade på flere lejligheder.”

 Ved flere lejligheder blev brandfolk for Hovedstadens Beredskab beskudt med fyrværkeri under slukningsarbejdet nytårsnat.

”Det er vores vurdering at der primært er tale om meget unge mennesker der har misforstået hvordan man fejrer nytår”, siger Tim Ole Simonsen. ”Det er helt utilstedeligt at man udsætter vores medarbejdere for denne fare. Vi har et utroligt tæt samarbejde med politiet om at forebygge og forhindre disse hændelser.”

Ingen brandfolk kom til skade i forbindelse med disse hændelser.

 I forbindelse med den tragiske knivstikhændelse i Gothersgade i København, var Hovedstadens Beredskab fremme med brandkøretøjer på stedet og ydede livreddende førstehjælp til flere tilskadekomne og ydede støtte til region Hovedstadens ambulancetjeneste.

”Vores brandfolk ydede en vigtig indsats og sikrede hurtig hjælp til de implicerede i hændelsen”. Fortæller operationschef Tim Ole Simonsen.

 

Billedtekst, Hovedstadens Beredskab.