Et stykke papir om arbejdsmiljødrøftelse ligger på et bord

Vi vil have det bedste arbejdsmiljø

Arbejdet som brandmand eller ambulanceredder er ikke ufarligt. I Hovedstadens Beredskab arbejder vi løbende på at sikre et godt arbejdsmiljø, og i dag mødes vores arbejdsmiljø-organisation for at diskutere, hvordan vi kan gøre det endnu bedre.

Det er hårdt arbejde at være brandmand, ambulanceredder eller at arbejde på en af vores andre arbejdspladser fx autoværkstedet. I Hovedstadens Beredskab arbejder arbejdsmiljøorganisationen for at gøre alt, hvad vi kan for at forebygge arbejdsskader, og formålet med den årlige arbejdsmiljøkonference er, at ledere og medarbejdere får mulighed for at evaluere på arbejdsmiljøindsatsen og diskutere, hvad vi fremadrettet skal sætte fokus på.

”Vi er stadig en ny organisation, som kun har eksisteret i små to år, og som nyt selskab har vi mulighed for at sætte nye og endnu højere standarder for arbejdsmiljøindsatsen. Vi vil være blandt de bedste og skal også kigge udad, og se hvad vi kan lære af andre både herhjemme og i udlandet”, siger vicedirektør Poul Poulsen.

Det er ikke kun det fysiske men også det psykiske arbejdsmiljø, som der er fokus på. Medarbejderne skal trives og være glade for at komme på arbejde. Det gælder også trygheden for vores medarbejdere, når de færdes på gaden fx kører til ildebrande eller behandler patienter.

I spidsen for vores indsats står blandt andre vores arbejdsmiljøkoordinator, som er med til at udvikle og sikre en stærk arbejdsmiljøindsats på tværs af organisationen, hvor der er arbejdsmiljørepræsentanter på alle brandstationer og arbejdspladser. Og med de forskellige input fra dagens møde er der taget et vigtigt skridt i det fortsatte arbejde med at gøre arbejdsmiljøet i Hovedstadens Beredskab endnu bedre.