10. april 2017
Højsæsonen for åben ild er begyndt
I løbet af de næste par måneder vil forårs- og sommervejret lokke tusindevis af danskere udendørs, hvor de vil nyde det gode vejr sammen med venner og familie. I den forbindelse er der stor sandsynlighed for, at der vil blive tændt op i grillen, bålet og ukrudtsbrænderen – det er nemlig blevet højsæson for åben ild i det fri.
Selvom det er hyggeligt at samles om bålet eller grillen i venligt lag, så er det også forbundet med risiko for brand. Derfor har vi samlet en række gode råd, der kan sikre, at grillfesten, sankthansaften og havearbejdet ikke går op i røg.
Gode råd om grill
- Tag aldrig grillen med indendørs, da den udvikler giftig kulilte
- Stil grillen på et sikkert underlag, og undgå tør bevoksning
- Sørg for at have vand parat til slukning
- Brug optændingsblokke, grill-starter eller særlig tændvæske til at tænde med (aldrig sprit, bioethanol eller benzin)
Læse flere gode råd om grill her.
Gode råd til bål og ild i det fri
- Brug aldrig benzin, sprit el. lign. til optænding
- Sluk med vand og ikke sand eller jord
- Tænd aldrig, når det blæser kraftigt!
Læs flere gode råd om bål og ild i det fri her.
Gode råd til sankthansaften
- Du skal huske, at du kun må tænde op, når ejeren af arealet, hvor bålet skal placeres, har sagt OK
- Pas på miljøet, og anvend kun rent træ. Brænd ikke trykimprægneret træ, malet træ eller affald
- Sørg for, at det, du skal brænde af i bunken, er så tørt som muligt
- Tænk over, at bålet skal blive ved med at være stabilt, så det ikke vælter, mens det brænder
Læs flere gode råd om sankthansaften her.
Gåde råd om ukrudtsbrænderen
- Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
- Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
- Husk god afstand til bygninger, biler og plankeværk
- Hold øje med glemte gløder, og gå aldrig fra en tændt eller varm ukrudtsbrænder