Højsæsonen for åben ild er begyndt

I løbet af de næste par måneder vil forårs- og sommervejret lokke tusindevis af danskere udendørs, hvor de vil nyde det gode vejr sammen med venner og familie. I den forbindelse er der stor sandsynlighed for, at der vil blive tændt op i grillen, bålet og ukrudtsbrænderen – det er nemlig blevet højsæson for åben ild i det fri.

Selvom det er hyggeligt at samles om bålet eller grillen i venligt lag, så er det også forbundet med risiko for brand. Derfor har vi samlet en række gode råd, der kan sikre, at grillfesten, sankthansaften og havearbejdet ikke går op i røg.

Gode råd om grill

  • Tag aldrig grillen med indendørs, da den udvikler giftig kulilte
  • Stil grillen på et sikkert underlag, og undgå tør bevoksning
  • Sørg for at have vand parat til slukning
  • Brug optændingsblokke, grill-starter eller særlig tændvæske til at tænde med (aldrig sprit, bioethanol eller benzin)

Læse flere gode råd om grill her.

Gode råd til bål og ild i det fri

  • Brug aldrig benzin, sprit el. lign. til optænding
  • Sluk med vand og ikke sand eller jord
  • Tænd aldrig, når det blæser kraftigt!

Læs flere gode råd om bål og ild i det fri her.

Gode råd til sankthansaften

  • Du skal huske, at du kun må tænde op, når ejeren af arealet, hvor bålet skal placeres, har sagt OK
  • Pas på miljøet, og anvend kun rent træ. Brænd ikke trykimprægneret træ, malet træ eller affald
  • Sørg for, at det, du skal brænde af i bunken, er så tørt som muligt
  • Tænk over, at bålet skal blive ved med at være stabilt, så det ikke vælter, mens det brænder

Læs flere gode råd om sankthansaften her.

Gåde råd om ukrudtsbrænderen

  • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
  • Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
  • Husk god afstand til bygninger, biler og plankeværk
  • Hold øje med glemte gløder, og gå aldrig fra en tændt eller varm ukrudtsbrænder