Billedet viser et opkald i en by hvor man, ud fra telemasterne, har en radius på 279 meter (den store røde cirkel), med AML er der en radius på 12 meter

Ny teknologi sparer vigtig tid!

Fra årsskiftet sender alle telefoner med Android eller IOS styresystemer automatisk deres position til vores 112-Alarmcentral. Det er Hovedstadens Beredskabs IT-afdeling, der har stået for udviklingen af funktionen, som benævnes AML (Avanced Mobile Location)

Når du ringer 112 og har brug for hjælp, tæller hvert sekund. De fleste, der ringer 112, ved præcist hvor de er, f.eks. i deres hjem eller på deres arbejdsplads, hvor de kan fortælle adressen til alarmoperatøren. Vi har dog hver dag opkald, hvor det kan være en udfordring at stadfæste uheldsstedet helt præcist – men nu har vi fået ny teknologi til at hjælpe os.

Fra årsskiftet er AML (Avanced Mobile Location) implementeret på alle 3 alarmcentraler i Dannark. Det er Hovedstadens Beredskabs IT-afdeling, der har stået for udvikling og implementering af funktionen.

Systemet gør, at alarmcentralen nu automatisk får overført din præcise position, og det er en kæmpe hjælp for os!
Alarmoperatøren vil dog fortsat spørge til din adresse og f.eks. også, hvilken etage du er på.

Alle telefoner med Android eller IOS styresystemer sender automatisk positionen. Vi opfordrer til, at du opdaterer din telefon til den nyeste version af styresystemet – så er du med.

Efter dit alarm-opkald er afsluttet, vil du modtage en SMS fra alarmcentralen, der oplyser om, hvordan vi behandler dine personlige data. Vi skal nok passe godt på dem!

Tidligere fik vi en cirka position ud fra telefonens position i forhold til telemaster. Det var en noget usikker teknologi. Som du kan se på billederne, er der stor forskel.

Billedet her viser et opkald i en by, hvor man ud fra telemasterne har en radius på 279 meter (den store røde cirkel), med AML er der en radius på 12 meter (de to små cirkler):

Billede af AML funktionen
Dette billede viser et opkald i et landområde, her er telemastens radius 3386 meter – med AML er det reduceret til en radius på 48 meter:

Med det nye AML-system mister 112-appen sin relevans, og vil langsomt blive udfaset.